Arbeidsconflicten

U twijfelt over het functioneren van uw medewerker, er is een conflict opgetreden tussen medewerkers onderling, er heerst onbegrip, de sfeer op de werkvloer is om redenen verziekt of u bent genoodzaakt uw bedrijf om economische redenen af te slanken.

Wat de reden ook is, uw core business komt in de knel. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte of uw positie (u bevindt zich mogelijk tussen twee vuren) kan het zijn dat u niet in staat bent - of over onvoldoende interne mankracht beschikt - om het probleem te levelen.

Zakelijke mediation brengt partijen op de werkvloer tot elkaar en vergroot de kans op continuïteit binnen uw organisatie.

Management issues

Het schip op koers houden, processen bij overnames, het zijn zomaar twee voorbeelden die op managementniveau tot problemen kunnen leiden en die elkaars belangen kunnen schaden.

Ambtenaren, politici, directeuren, marketeers, personeelsfunctionarissen, ze kunnen allemaal te maken krijgen met problemen aangaande maatschappelijke processen.

Het is voor de hand liggend dat juist personen met een managementfunctie meer te maken krijgen met een gevoel van vastgelopen zijn of dreigen vast te lopen. Mediation brengt samen met partijen de conflicten in beeld en werkt toe naar haalbare oplossingen, ook op managementniveau.

Contractbreuk

Contractbreuk treedt op indien één van de partijen gemaakte afspraken niet naleeft terwijl dit wel is vastgelegd. Men kan er dan voor kiezen het contract op te zeggen, te ontbinden of een boete op te leggen.

In de praktijk is niet altijd meteen duidelijk of er sprake is van contractbreuk. Het kan zijn dat de ene partij vindt dat de andere partij niet aan de verwachtingen voldoet, maar dat wil niet zeggen dat er sprake is van contractbreuk.

Contractbreuk verhoogt spanning bij beide partijen en leidt meer dan eens tot de gang naar de rechter. Dit is niet alleen bijzonder kostbaar, een rechtsgang maken kost veel energie, veel tijd en geld. Mediation daarentegen is financieel te overzien en werkt ook nog eens tijdbesparend.

Overheid

U bent ondernemer. U hebt een probleem. Met parkeervakken rondom uw bedrijf waardoor u niet kunt uitbreiden, met een issue rondom precariobelasting bijvoorbeeld, met openingstijden, noem het maar op of u kunt ze als ondernemer wel bedenken.

Erger nog zijn gesprekken die in uw beleving in de ambtelijke molen vastgelopen zijn. Maar ook het gevoel niet serieus genomen worden kan (met name voor kleine ondernemers) als bijzonder hinderlijk ervaren worden.

Met behulp van een mediator kunnen zaken een verrassende wending nemen en op een nieuwe manier bekeken worden.