Het mozaïekgezin

Ruimte voor alle kleuren in het mozaïekgezin

 

Samengestelde gezinnen zijn allesbehalve een uitzondering. Voor de stiefvaders, -moeders en -kinderen kan het evenwel een hele uitdaging zijn om het nieuwe ‘mozaïekgezin’ vorm te geven en tot een blijvend succes te maken. En ook al lukt dit vaak goed, toch blijkt uit onderzoek dat de spanningen binnen twee op de drie mozaïekgezinnen dusdanig groot kunnen groeien dat deze nieuwe gezinnen binnen vijf jaar uit elkaar vallen.

 

Mozaïekgezin

Om jullie te helpen vaak voorkomende valkuilen van tevoren te vermijden óf er onbeschadigd uit te klimmen is Stiefplancoaching een goede keus. Als gecertificeerd stiefplancoach begeleid ik jullie tijdens de bijzonder belangrijke fase van opbouwen en onderhouden van jullie nieuwe samengestelde mozaïekgezin. Daarbij gaat mijn aandacht uit naar álle betrokkenen – zelfs stiefopa’s en -oma’s – want er verandert veel voor iederéén.

 

Adoptiegezin

Onze eerste kennismaking begint met een gratis gesprek waarin we samen bekijken welke ondersteuning en begeleiding er precies nodig of gewenst is binnen het mozaïekgezin. Of binnen het adoptiegezin. Want ook dat is een samengesteld gezin. Vervolgens stellen we een concreet plan op en volgen we een traject dat leidt tot meer inzicht voor ieders positie en begrip voor de wensen en verwachtingen binnen het nieuwe of gezin.

 

 

Het einddoel van ons gezamenlijke traject is immers dat er ruimte ontstaat voor ieders eigen stuk, dat duidelijker wordt wat ieders rol is – en vooral ook níét is – en welke verwachtingen er over en weer mogen zijn. Deze inzichten en afspraken stellen jullie in staat succesvol vorm te geven aan je nieuwe mozaïekgezin.

Samengestelde gezinnen

Wie in een samengesteld gezin terechtkomt, krijgt te maken met nieuwe mensen en een nieuwe dynamiek. Sínergismo begeleidt je om sámen een duurzaam mozaïekgezin te kunnen vormen.
Lees meer

Adoptiegezin

Een adoptiekind wordt onderdeel van een bestaand gezin. In feite vormen ook zij een samengesteld gezin. Als coach (zelf geadopteerd) kan ik specifieke situaties succesvol helpen verbeteren. Lees meer