Van Valkuil naar Springplank

 

Wie in een samengesteld gezin terechtkomt, krijgt te maken met nieuwe mensen en een nieuwe dynamiek. Sínergismo begeleidt je om sámen een duurzaam mozaïekgezin te kunnen vormen.

 

Mozaïekgezin, patchworkgezin, bonusgezin, cadeaugezin, stiefgezin – inmiddels bestaan er zo veel termen voor een samengesteld gezin, dat duidelijk moge zijn dat deze gezinsvorm tegenwoordig heel gebruikelijk is. De diverse positief klinkende benamingen vormen echter geen garantie dat de verhoudingen binnen een samengesteld gezin altijd makkelijk en soepel zijn. Wensen en verwachtingen kunnen (ver) uit elkaar liggen.

 

Aanpassingsvermogen

Zeker kinderen hebben de tijd nodig om aan een nieuwe gezinssituatie te wennen. Ze hebben het vaak (nog) moeilijk met de scheiding van hun ouders en dan komt er ‘opeens’ een nieuwe ouder bij. Mogelijk gevolgd door kinderen van deze nieuwe ouder. Dat vraagt veel aanpassingsvermogen. Op de roze wolk waarop de twee nieuwe partners zeker in de beginfase zitten, dringen dergelijke ‘rimpelingen’ soms niet goed door.

 

Sínergismo biedt je hierbij de helpende hand en begeleidt jou, je (nieuwe) partner en je (nieuwe) kinderen op weg naar een harmonieuze gezinssituatie. Hoe gaat iedereen om met de nieuwe werkelijkheid? Zijn er opvoed- of cultuurverschillen? Waar gaat het nieuwe gezin wonen? Wat doet dit met de sociale contacten van de kinderen? Gaat het allemaal niet te snel? Belangrijke vragen om in een vroeg stadium aan te pakken.

 

Nieuwe chemie

Samen met jullie inventariseer ik ieders ideeën en verwachtingen van de toekomst. Dit doe ik in persoonlijke en groepsgesprekken, opdat alle wensen maar ook alle obstakels en belemmeringen in beeld komen. En ook weer sámen werken we vervolgens toe naar een realistische, bij jullie mozaïek passende oplossing waarin irritaties, ongeduld en onbegrip plaatsmaken voor realisme, eerlijkheid en een nieuwe onderlinge chemie.

 

 

Sínergismo draagt zorg voor:

·         een snelle eerste afspraak 

·         onderling begrip bij alle betrokkenen

·         kindgesprekken (vanaf 6-7 jaar)

·         realistische pijn- en verbeterpunten

·         persoonlijke en betrokken aandacht

·         nazorg en herhaalondersteuning

 

 

à Wil je weten of Stiefplancoaching ook voor jou de oplossing is, neem dan vrijblijvend contact op.