Checklist bij scheiden of uit elkaar gaan
Een handig hulpmiddel om in grote lijnen overzicht te krijgen waaraan je moet
denken bij een beëindiging van het huwelijk of relatie met de huidige partner. Ook voor samenwonende. Er is tevens beknopte achtergrondinformatie beschikbaar om te lezen.


Kijk op de website van, rijksoverheid.nl
onder het kopje, Checklist bij scheiden of uit elkaar gaan.

 

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Dit is de nieuwe Europese privacywet waar iedere organisatie zich vanaf 25 mei 2018 aan moet houden. Sínergismo Mediation heeft te maken met privacy gevoelige informatie van u en werkt dus volgens de geldende wet en regelgeving.
Om te voldoen aan deze wetgeving publiceer ik hierbij ons privacy statement voor de MfN-Registermediator. U kunt deze vinden, helemaal onderaan onze website bij de tekst Privacy.
(Boven de tekst: © 2016 All rights reserved - Concept en Design: Buro Vooruit (Schinnen) )

Klik op het woord Privacy en voor u verschijnt het Privacy Statement.

Wij hopen dat het statement voor iedere bezoeker makkelijk, transparant en snel vindbaar is. Zodat voor U duidelijk is onder welke voorwaarde u mag en kunt verwachten dat Sínergismo Mediation met uw vertrouwelijke gegevens zal omgaan.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neem gerust contact op met Jorge de Vries via de link contact.
De keuze voor bellen of mailen, is geheel de uwe.


 

Regelmatig worden de volgende goede vragen aan mij gesteld:
"Ja maar wat is mediation nu precies?
Waarom zou ik kiezen voor een mediator?
Wat kan mediation nu echt voor mij betekenen?
In wat voor een soort kan mediation worden ingezet?"

Op de website van Sinergismo Mediation heeft u hierover al het een en ander kunnen lezen. Zou dit niet toereikend zijn of wenst u nog meer te weten, kijk zeker eens naar de website van Mediation Nederland.
Op duidelijke wijze staat beschreven wat mediation is en wat het voor U kan betekenen. Er zijn ook korte filmpjes waarin informatie gegeven wordt.
Eveneens leest/ziet u in welke situaties mediation kan worden ingezet.
Kijk maar eens op onderstaande Link:

 

https://mediationnederland.nl/

Nieuws / Blog

“Het proces van een relatiebreuk is als opnieuw verliefd worden, maar dan omgekeerd”.

Gevoelens welke wij allemaal in meer of mindere maten zelf wel eens hebben ervaren of zien in onze omgeving, in een periode van een relatiebreuk. Hierdoor zeg je en doe je dingen die je niet altijd herkent of begrijpt van jezelf of de ander. 'Zo ben ik toch niet?" en toch gebeurd het. In scheidingen zie je dit zelfde vaak terug. Bijzonder hieraan is dat bepaald gedrag dus niet alleen te maken heeft met het slecht willen zijn/doen van de ander!


Een nare relatiebreuk kan jou leeg, verslagen en verward achterlaten. Het voelt alsof ons gebroken hart ons uiteenscheurt, en in zekere zin is dit ook zo.
verkenjegeest.com

Puber - Ouder gesprekken zijn ontzettend belangrijk net als de kindgesprekken met jonge kinderen.
Vandaar dat ik deze brief van Meta Herman, van Pro Kid Divorce, op mijn site plaats. Ik onderschrijf volledig wat ze zegt.

Sínergismo Mediation heeft eveneens deze gesprekken met kinderen en jeugdigen.

De gesprekken zijn van groot belang en vormen een waardevolle aanvulling voor het verdere verloop van een traject alsmede ook voor de toekomst van alle bij een scheiding betrokken gezinsleden.
Voor zowel de ouders als voor de kinderen!

Beste lezer, wellicht is dit herkenbaar van gebeurtenissen in het leven.

In een periode waarin je afscheid neemt, (soms gedwongen), van een werkgever, van collega's, door stress, door burn-out tijdelijk wordt geveld of wanneer iemand die de keuze maakt om uit de relatie met jou te stappen is erg heftig en zwaar. Het laat jou door een diep dal gaan.


Vergeet echter niet dat het een nieuw begin is!
100% perspectief voor nieuwe mogelijkheden, ervaringen, mensen en nieuwe keuzes die op jouw pad komen.

Door te aanvaarden kun je het avontuur leven in plaats van langer in onmacht/onrecht en dus ook in minder gelukkig zijn verstrikt te blijven of meer verstrikt te raken.

Vaak gebeurd ons dit toch onbewust. Wees niet te streng voor je zelf, het hoort erbij.

Het maakt namelijk deel uit van het aanvaarden. Aanvaarden is zeker niet makkelijk maar is wel een bevrijding.
Veel succes ermee!

 

 

"Wie snel wilt gaan gaat alleen, wie ver wil komen, gaat samen"  (synergie)
Klopt als een verliefd hart op Valentijnsdag!      Snel gaan, gaat niet sneller (de scheiding)!

Daarbij blijft veel te lang en onnodig de niet wenselijke situatie bestaan. (problematische scheidingen).
Heb oog voor elkaar en geef elkaar de ruimte en belangrijkste blijf hoe moeilijk ook elkaar respecteren en met elkaar in gesprek. Zorg dat de groep mensen rondom de scheidende zo klein mogelijk is, het gaat immers alleen jouw partner (ex), jou en de kinderen aan. Daarna de directe familie en dan de vrienden enz enz.......

Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn is dit erg belangrijk.
Verder heeft de scheiding een grote impact op het functioneren van beide, zoals bijvoorbeeld op het werk, lees bij interesse onderstaand artikel. (via link)

https://www.linkedin.com/pulse/waarom-valt-een-werknemer-echtscheiding-juist-nu-uit-yorick-saeijsMisvattingen over relaties,
Een relatie dien samen te maken, door er aan te bouwen, verbouwen, afbreken en ook bijbouwen, door af te stemmen, aangeven van jou/jullie wensen, behoeften, verlangens en is dus niet iets dat je zomaar kunt verwachten!
Lees maar eens verder, kopieer daarvoor de onderstaande HTTP link

http://verkenjegeest.com/relatiemythes-we-zouden-moeten-vergeten/

 

"Doe gewoon normaal", Het Klokhuis.
Kinderen willen het liefst dat hun ouders zich "Gewoon normaal" gedragen, zij zijn immers nog het levende bewijs en herinneringen dat het ooit anders was tussen mama en papa.
Voor de kinderen (het kind) zijn zowel mama als papa even belangrijk, het meest belangrijk!

Via de onderstaande link (invoeren bij You-tube) en dan het lied beluisteren/kijken.
https://youtu.be/pr1eqYjrCjQ


Het KLokhuis, Scheiden, vier afleveringen.
In het kinderprogramma Het Klokhuis wordt de komende afleveringen aandacht besteed aan scheiden.
Vandaag 19-1 de aflevering, Scheiden, Vechtscheiding (26-1), De Rechtbank (2-2) en Hulp (9-2-2017). Het kan u als ouder en ook jullie kind (eren) helpen. Kijken er samen naar. Op een voor het kind gepaste wijze komen onderwerpen aan bod waardoor je meer begrip of inzicht krijgt in hoe een scheiding door kinderen kan worden beleefd.
Het kan confronterend zijn en niet leuk maar wel belangrijk! 
Heeft u vragen na het zien van het programma, schroom niet om met Sinergismo Mediation contact op te nemen, wij helpen u graag.

Welkom op onze vernieuwde website!

Geachte bezoeker,

 

Welkom op onze vernieuwde website!
Deze website heeft een facelift gehad en is geheel up-to-date met responsive webdesign (website automatisch afstemt op PC, Tablet en GSM gebruik). Sínergismo Mediation is hiermee nog makkelijker bereikbaar voor u en daarmee hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn in de toekomst. Tegelijkertijd kunt u lezen dat de te leveren diensten zijn uitgebreid. Verder ziet u dat ik mij de afgelopen jaren heb doorontwikkeld in mediation. Vooralsnog, ben ik in Limburg (2016) de enige, die mediation toepast vanuit de narratieve benadering. Daar ben ik trots op. Heeft u vragen of wenst u advies, schroom niet te bellen of te mailen.

meer lezen 1 Berichten